keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sellun keitto


Tässä työssä keitimme sellua
Työ ohje tässä
Aluksi lukaisimme käyttö/turvallisuus ohjeet.

Sen jälkeen laitoimme turva kamppeet päälle ja aloimme suorittamaan työtä. Avasimme keittimen kannen ja täytimme hakesuppilon hakkeella (joka vastaa noin 1,6-1,7 absoluuttisen kuivaa haketta).

Sitten tarkastimme ventiilit ja lisäsimme keittimeen lipeää (noin 2,7L) sekä täytimme keittimen vedellä (noin 4L) niin että hakkeet peittyivät.

Suljimme keittimen mutta sitä ennen tarkastimme että:
- Tiiviste on ehjä
- Kannen välissä ei ole roskia
- Pinnat ovat kuivat



Keittimen kannen sulkemisen jälkeen avasimme jäähdytysvesiventtiilit sekä laitoimme rikkivetymittarin keittimen viereen ja lähdimme valvomoon ajamaan prosessia.

Ensin nostimme lämpötilaa täydellä teholla 70 asteeseen ja sen jälkeen nostimme lämpötilaa 60 astetta tunnissa. Tavoite lämpötila oli 170 kun olimme saavuttaneet sen niin keitimme sellu sen 2h 45 minuuttia.

Keittämisen jälkeen keitin ajettiin alas ja sen jälkeen päästimme kaasaus venttiilillä painetta pois 10% kerrallaan. Paineen laskeutuessa noin 1 bar:iin avasimme tyhjennysventtiilin , jotta saimme mustalipeän laskettua pois.

Sen jälkeen pesimme massan ja keittimen alakierron pesuventtiilin kautta sekä avasimme keittimen kannen.

Nostimme suppilon keittimestä ja valutimme sen tyhjäksi.


Lopuksi pesimme keitetyn sellun ja poistimme siitä enimmän veden ja pistimme sen odottamaan seuraavaa työtä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti